Dostupni linkovi

511 - „NO 1“ NA TAJNOM ZADATKU


Mirna SADIKOVIC - Žana KOVACEVIC - Muhamed BERBIC - Dženana HALIMOVIC - Marija ARNAUTOVIC - Ivan KATAVIC


  • „No 1“ na tajnom zadatku: Zakon o slobodnom pristupu informacijama koji omogućava ne samo medijima nego i svakom građaninu da dođe do informacija o radu vlasti, usvojen je prije pet godina. Predsjedništvo BiH je ovaj zakon prekršilo u nekoliko navrata.

  • Izudin za zasolit': u BiH je funkcija proporcionalna broju krivičnih prijava. Primjer: bivši rektor Tuzlanskog univerziteta, Izudin Kapetanović, nakon što je zbog sudske presude za zloupotrebu položaja smijenjen sa ove funkcije, imenovan je za direktora fabrike soli.

  • Brak na čekanju: u malim bh. gradovima sve je manje brakova. Uzrok je u ekonomskoj krizi koja mladim ljudima sužava mogućnost izbora.

  • Zemaljski dani teku: umjetnost života od penzije: kako izaći na kraj sa svim mjesečnim troškovima, a uz to i uštedjeti za neka svoja sitna zadovoljstva.

  • Kopači Edinog ćumura: Edo Maajka, najpoznatiji bh. reper, svojim novim albumom „Stig’o ćumur“ izazvao je brojne reakcije. Jedni ga hvale, drugi cenzurišu, ali ono zbog čega je privukao našu pažnju je nada za tri rudara iz rudnika Breza kojima je susret s njim barem na kratko promijenio život.

XS
SM
MD
LG