Dostupni linkovi

PODGORICA


U Podgorici je u nedelju otvorena nova zgrada Aerodroma Podgorica, u koju je ulozzeno oko 30 miliona evra.
Govorecci na otvaranju, crnogorski premijer Milo Djukanovich je rekao da se radi "o joss jednom u nizu uspessno realizovanih ciljeva Vlade Crne Gore" i da je povratak crnogorskih aerodroma u vlasnisstvo Crne Gore, odnosno njihova kupovina od Jata u aprilu 2003. godine, "bio prelomni trenutak u razvoju vazduhoplovstva" te drzzave cclanice.
Prema njegovim reccima, do tada su bile godine stagnacije, ssto je "joss jedna potvrda da Crna Gora nikada visse ne sme dozvoliti da se o njoj odluccuje izvan Crne Gore".
Prema reccima direktora Milovana Djuricckovica, aerodrom u Podgorici spada u red najsavremenijih i predstavlja kategoriju 4E - ssto znacci da mozze da primi najveche avione i opsluzzi sve potrebe Crne Gore.
Kako je najavljeno, do kraja juna biche otvoren u i rekonstruisani aerodrom u Tivtu, a u naredne dve godine i u Beranama.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG