Dostupni linkovi

DUBROVNIK


Promovisana je danas u Dubrovniku knniga dokumenata "Rat za mir" o učešću državljana Crne Gore u vojnim akacijama u području Dubrovnika 1991. autora Branka Vojičića, nekadašnjeg novinara i urednika crnogorskog nedeljnika Monitor sada direktora Televizije Crne Gore i izdavača Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.
Ministar spoljnih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović rekao je na promociji da je bombardovanje Dubrovnika značilo da je Crna Gora bila saučesnik jedne pogrešne, destruktivne i antiistorijske politike.
"Crna Gora je istovremeno bila i zatočenik te politike. Ali, doživeli smo da se Crna Gora otrgne iz groznog zločinačkog zagrljaja i da se vrati na pravi put", kazao je Vlahović.
Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko poručila je Dubrovčanima da su antiratni aktivisti u Srbiji bili na njihovoj strani tokom bombardovanja grada.
"Bilo nas je stid zbog onoga što se prošli kao građani Dubrovnika", kazala je Biserko.
Autor Branko Vojičić rekao je da su državni mediji u Crnoj Gori u vreme bombardovanja Dubrovnika odigrali sramotnu ulogu. "Rat nije vodila samo vojska, rat su vodili i mediji", kazao je Vojičić.
XS
SM
MD
LG