Dostupni linkovi

VASINGTON


Americki State Department je saopsstio da se poslanici koji su u bosanskohercegovackom parlamentu glasali protiv amandmana bore za status quo koji odrzava neefikasnost vlasti i podrzava etnicku podvojenost.
Prethodno se predsedavajuci Predsednistva BiH Sulejman Tihic susreo u ccetvrtak u Beloj kuci sa americkim potpredsednikom Dikom Ccejnijem (Dick Cheney), koji je podrzzao BiH na putu ka evroatlantskim integracijama, uz uslov da osumnjicceni za ratne zloccine budu uhapsseni. Bilo je recci i o situaciji u regionu. Istaknuto je da buduci status Kosova na moze ugroziti teritorijalni integritet BiH.
Tihic razgovarao je i sa americkim drzavnim sekretarom Kondolizom Rajs (Condoleeze Rice) o neophodnim koracima da se nastave reforme u BiH.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG