Dostupni linkovi

BEC


Generalni sekretar UN Kofi Anan ponovo je pozvao SAD na direktne pregovore sa Iranom oko spornog nuklearnog programa ove zemlje. On smatra da vlasti u Teheranu nece biti spremne na ozbiljne razgovore sve dok u njima ne bude uccestvovao i Vassington. U dosadassnjim pregovorima sa Iranom uccestvuje evropska trojka, Britanija, Francuska i Nemaccka.
U medjuvremenu, prema izvesstajima inspektora UN, pronadjeni su tragovi obogaccenog uranijuma u Iranu i to ne mestima za koja vlasti u Teheranu tvrde da se ne obavljaju nikakve nuklearne aktivnosti.

DZAKARTA
Iranski nuklearni spor sa zapadnim silama samo je "psiholoska propaganda", izjavio je u petak predsednik Mahmud Ahmedinedzad odbacujuci mogucnost vojne akcije protiv njegove zemlje kao malo verovatnu.
Tokom posjete Indoneziji, Ahmedinedzad je takoder optuzio UN-ovu agenciju za nuklearni nadzor IAEA za dvostruke standarde i rad pod uticajem Sjedinjenih Drzava, Britanije i Francuske.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG