Dostupni linkovi

AMSTERDAM


Direktor Medjunarodne agencije za atomsku energiju Mohamed El-Baradej pozdravio je potez Saveta bezbednosti da odlozzi eventualno uvodjenje sankcija Iranu zbog nuklearnog programa. SAD su se saglasile da evropska trojka, Francuska, Britanija i Nemaccka, pripreme paket ekonomskih podsticaja Teheranu da bi odustao od obogacivanja uranijuma. Prethodno su zapadne zemlje trazzile usvajanje obavezujuccu Rezolucije, koja bi ukljuccivala i sankcije ukoliko se Iran ne bi povinovao zahtevu svetske organizacije, ali su se Rusija i Kina tome usprotivili.
Iranski predsednik Mahmud Ahmedinedžad izjavio je da je spreman na dijalog s bilo kim kako bi se rešio spor, ponavljajuci ressenost svoje zemlje da nastavi razvoj nuklearnog programa.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG