Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Skupština RS-a usvojila je u srijedu uveče preporuku o modelu buduće policijske strukture u BiH u kojoj se ističe da Direkcija za sprovođenje restrukturiranja policije u BiH nije formirana na bazi Sporazuma i treba je odmah reorganizirati tako da RS bude u njoj, a prije svega u njenom Upravnom odboru, zastupljena u skladu sa usvojenim Sporazumom o reformi policije, po kojem je Direkcija "zajednički sporazum i privremeni organ sporazumnih strana".
Narodna skupština osuđuje ignoranski odnos Vijeća ministara BiH prema višestrukim upozorenjima iz RS-a na neadekvatan sastav i propisane procedure u Upravnom odboru, navodi se u usvojenoj preporuci NSRS-a za koji su glasala 47 poslanika, protiv je bilo 16, a šest uzdržanih poslanika.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG