Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorska skupštine je započela raspravu o Prijedlogu zakona o zaštiti nacionalnih manjinskih prava. Zakonom o manjinskim pravima i slobodama osigurava se puna integracija manjina u crnogorsko društvo, ali bez asimilacije, kazao je ministar za zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina i etničkih grupa Gzim Hajdinaga.
Sjednica je započela bez predstavnika opozicije i stranaka koje se zalažu za očuvanje Državne zajednice SiCG koji su se u skupštinsku salu pojavili tek nakon 15 minuta.

PODGORICA
Rezultate ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi opredjeljivanja građana povodom referenduma o državnom statusu Crne Gore mediji mogu objavljivati još samo danas.
Prema Zakonu o referendumu, u programima radio-difuznih servisa, javnih i komercijalnih, u razdoblju od deset dana prije referenduma do njegovog održavanja nije dopušteno objavljivanje takvih rezultata. Referendum o statusu Crne Gore zakazan je za nedjelju 21. svibnja.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG