Dostupni linkovi

BEOGRAD


Pojedini mediji u Srbiji javili su da je u utorak navečer u Beogradu uhapšen još jedan pomagač odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića. Uhićeni pomagač navodno je umirovljeni oficir JNA. Radio Slobodna Evropa je provjeravao vijest u Drugom općem sudu u Beogradu gdje je rečeno da informaciju o navodnom hapšenju nemaju, dok ministar obrane SiCG Zoran Stanković našem radiju nije mogao ni potvrditi, ni demantirati da
je uhapšen još jedan od Mladićevih pomagača.

BEOGRAD
Savjetnik srpskog predsjednika za pitanje suradnje sa Hagom Jovan Simić smatra da je, na osnovu izjava koje se mogu svakodnevno čuti, premijer Vojislav Koštunica “napokon” shvatio da se Ratko Mladić nalazi na teritoriju Srbije, prenosi Glas javnosti.
Glasnogovornik glavne haške tužiteljice Anton Nikiforov je kazao da je Hag uvjeren da je Mladić i dalje u Srbiji, ali da ne shvaća koliko je još vremena srpskoj vladi potrebno da ga uhapsi " i u čemu je problem".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG