Dostupni linkovi

510 - KAKAV LAS VEGAS!


Žana KOVACEVIC - Dženana HALIMOVIC - Gordana KATANA - Nebojša KOLAK - Lejla SARIC - Alen BAJRAMOVIC


  • Mafijaška Jalta: reket, pojam koji pravnici podvode pod krivično djelo iznude, postao je sastavni dio bh. života. Poseban vid reketa je otkup ukradenih automobila. Reketaše rijetko ko prijavljuje i oni lagodno žive od svog kriminalnog posla.

  • Umrijeti pod vlastitim krovom: deset godina od okončanja rata, ratni vojni invalidi u RS žive na rubu egzistencije: bez zaposlenja, stambeno nezbrinuti, sa najvećim stepenom tjelesnog oštećenja, bez nade da će im uskoro biti bolje.

  • U Trebinju gradu…: policija u Trebinju razriješila je tek dvije od devet eksplozija koje su u posljednjih godinu dana potresle ovaj grad. U pomoć je stigao i specijalni tim policije iz Banjaluke. Građani ćute i strahuju šta je i ko je sljedeći.

  • Kakav Las Vegas!: U najnovijem izdanju Lonely Planeta, „Knjizi gradova“, na 43. mjestu našlo se Sarajevo. Kako se glavni grad BiH probio u vrh liste od 200 najpoželjnijih turističkih destinacija svijeta i koliko spremno su ovo dočekali domaći turistički radnici?

  • Žuga, svemir i krunisane glave: tri Bosanca, sva trojica iz Goražda, na najvećem svjetskom takmičenju radioamatera ušli su među deset najboljih: Zaim Žuga je prvak svijeta, Elvir Hošo viceprvak, a Merzudin Krajišnik sedmi.

XS
SM
MD
LG