Dostupni linkovi

DUBROVNIK


Američki potpredsednik Dik Ccejni (Dick Cheney) doputovacce u subotu u trodnevnu posetu Hrvatskoj, tokom koje cce osim susreta sa najvissim zvaniccnicima u Zagrebu, uccestvovati i na sastanku u nedelju u Dubrovniku premijera članica Jadranske povelje - Hrvatske, Makedonije i Albanije - tri zemlje aspirantice za NATO.
Ccejni je najviši zvaniccnik sadassnje americcke administracije koji posećuje Hrvatsku. Pre njega 2004. boravio je ministar odbrane Donald Ramsfeld (Rumsfeld).
Osim cclanstva u NATO-u, jedna od kljuccnih tema bicce i insistiranje Vassingtona da Hrvatska pristane na neizrucivanje Amerikanaca optuzenih za ratne zlocine Medunarodnom kriciviccnom sudu u Hagu. Zagreb je dosada odbijao da parafira ovaj dokument, sledecci liniju Evropske Unije koja je bila jedan od najveccih pobornika osnivanja pomenutog suda.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG