Dostupni linkovi

BECC


Predsedavajuchi ccetvrte i poslednje runde pregovora o decentralizaciji na Kosovu Alber Roan izjavio je danas da u razgovorima o formiranju novih opsstina u pokrajini, Prisstina i Beograd nisu postigli kompromis. Medjutim, "dossli smo do dodirnih taccaka", rekao je Roan na konferenciji za novinare u Beccu, na kraju dvodnevnih pregovora o formiranju novih opsstina sa srpskom vechinom.
Roan je preneo da je beogradska delegacija trazzila 14 novih opsstina sa srpskom vechinom, dok su pregovaracci iz Prisstine Srbima ponudili nove opsstine u Ranilugu kod Gnjilana i Graccanici kod Prisstine.
Ponuda Prisstine bila je i prossirenje postojeche opsstine Novo Brdo, dok je za Mitrovicu recceno da treba da ostane jedinstvena sa dve podopsstinske jedinice.
Sledecha, peta runda u okviru direktnih pregovora o statusu Kosova, biche odrzzana 23. maja u Beccu, kada che na dnevnom redu biti zasstita kulturne basstine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG