Dostupni linkovi

LONDON


Britanski premijer Toni Bler (Tony Blair) najavio je promene u vladi nakon sto je njegova vladajuca Laburisticka stranka dozzivela jedan od najtezzih poraza na lokalnim izborima otkako je dosla na vlast 1997. godine. Laburisti su dobili svega 26 odsto glasova i tako pali na trechu poziciju. na prvom mestu su konzervativci sa 40 procenata.
Procenjuje se da cce biti smenjeni i zamenik premijera Dzon Preskot (John Prescott) i ministar unutrassnjih poslova Ccarls Klark (Charles Clarke).
Nakon optuzbi vlade zbog afera i nekompetentnosti, losi rezultati mogli bi izazvati nove pozive za ranijim odstupanjem i samog Blera s vlasti.

VASSINGTON
Oko 694 miliona osoba iznad 15 godina, od kojih 152 miliona u SAD, koristi usluge interneta, rezultati su ankete sprovedene u SAD. Na drugom mestu je Kina sa 72 miliona.
Najvisse se koriste sajtovi MSN Majkrosfota (Microsoft) - 538,6 miliona, zatim Gugl (Google) - 495,8 – i Jahu (Yahoo) sa 480,2 miliona korisnika.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG