Dostupni linkovi

MOSKVA


Juccerassnja izjava potpredsednika SAD-a Dika Ccejnija (Dick Cheney) da Moskva odstupa od demokratskog puta, danassnja ruska sstampa poredi sa stavom britanskog premijera Vinstona Ccerccila iz 1946. da je neophodno podizanje "Gvozdene zavese" izmedju Zapada i socijalisticckog lagera, ccime je oznaccen poccetak "hladnog rata",
Kremlj je odbacio Ccejnijeve kritike kao neshvatljive, isticcucci da nema modela za demokratiju koji se moze primeniti na sve.
Ccejni je sa jednog skupa u Litvaniji optuzzio Rusiju da na deplasiran naccin ogranicava i zloupotrebljava prava. On je upozorio Moskvu da ukoliko nastavi sadassnju politiku to cce se odraziti na njene odnose sa Zapadom, pozivajucci je da se vrati demokratskom kursu i prestane da koristi bogate naftne rezerve za ucenjivanje suseda.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG