Dostupni linkovi

JERUSALIM


Izraelski parlament (Kneset) izabrao je novu vladu na ccijem je ccelu lider Kadime Ehud Omert. U kabinetu su i laburisti i ultrakonzervativna partija Sasi. Premijer Olmert izjavio je pre izbora u parlamentu da veruje u pretnje koje predsednik Irana, Mahmud Ahmedinedzad, upucuje Izraelu. "Vlasti u Teheranu zele pretvoriti drzavu Izrael u cilj koji treba unistiti, ali mi nismo bespomocni i sposobni smo da se odbranimo od bilo kakve pretnje", izjavio je premijer Olmert.
"Iranska pretnja oruzjem nadvila se kao teska sena nad regiju i preti miru u svetu. Pokusaj Teherana da ovlada proizvodnjom nuklearnog oruzja trenutno je najopasniji proces u svetu i medjunarodna zajednica mora uciniti sve da ga zaustavi. Ne smemo ignorisati ono sto govori predsednik Irana. On zbilja misli sve sto kaze", rekao je premijer Olmert, aludirajuci na ponovljene izjave Mahmoda Ahmedinedzada kako Izrael treba zbrisati s lica zemlje.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG