Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski premijer Milo Djukanovic izjavio je danas da, uprkos "neocekivanoj dozi fleksibilnosti Evropske komisije prema Srbiji" veruje da je suspenzija pregovora o stabilizaciji i pridruzivanju s Evropskom unijom "vrlo realna" zbog neizrucenja Ratka Mladica Haskom tribunalu. U intervjuu za drzavni radio u Podgorici, premijer Djukanovic je takodje rekao da ce ga "radovati" izrucenje Mladica, jer ce to znaciti da je Vlada Srbije spremna da ispuni medjunarodne obaveze, te da ne vidi vezu izmedju moguceg izrucenja Ratka Mladica Haskom tribunalu i opredjeljenja gradjana Crne Gore na predstojecem referendumu o buducem statusu te republike.

ZAGREB
Drzavno tuzzilasstvo Republike Hrvatske zatrazilo je odobrenje za pokretanje kriviccnog postupka protiv penzionisanog generala Hrvatske vojske i saborskog zastupnika Branimira Glavasa zbog ratnog zlocina protiv civilnog stanovnistva. Predsednik Hrvatskoga sabora Vladimir Seks, potvrdio je danas da je nadleznoj parlamentarnoj komisiji podneo zahtev za ukidanje Glavasevog poslanicckog imuniteta.
Glavaš je izjavio da je "reč o politički montiranom procesu u cilju russenja vlast u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji".
Hrvatska policija nekoliko meseci istrazuje ubistva srpskih civila u Osijeku 1991. godine, kada je Branimir Glavas bio jedan od komandanata odbrane tog grada.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG