Dostupni linkovi

VASINGTON


Na mestu Svetskog trgovinskog centra (WTC) u New Yorku, unistenog u teroristickim napadima 11. septembra 2001., zapocela je u cetvrtak gradnja novog nebodera koji ce zameniti srusene tornjeve "blizance".
Na prostoru donjeg Menhetna (Manhattana) bicce podignut neboder "Toranj slobode" visok 1.776 stopa (540 metara), do visine koja izrazava godinu kada su Sjedinjene Drzave stekle nezavisnost.
"Necemo graditi nisko suoceni s borbom protiv terorizma. Vinut cemo se u nove visine i povratiti njujorski neboderski niz", rekao je guverner savezne drzave New York Dzordz (George) Pataki na otvaranju radova.
Na ovom mestu bicce podignuta joss tri nebodera s poslovnim prostorom i jedan stambeni koji ce okruzivati spomenik zrtvama 11. septembra koji ce ciniti muzej i kulturni centar.
Toranj bi trebalo da bude zavrssen 2011. godine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG