Dostupni linkovi

VASINGTON


Predsednik SAD Dzordz Buss sastacce se danas sa predsednikom Azerbejdzana Ilhamom Alijevim. Jedna od kljuccnih tema bicce nuklearni program Teherana, s obzirom da se Azerbejdzan granicci sa Iranom.
Alijev je po dolasku medjutim iskljuccio svaku moguchnost bilo kakvog uccesscha svoje zemlje u eventualnoj vojnoj akciji SAD protiv Irana.
On je rekao da Azerbejdzzan i Iran imaju sporazum kojim se zabranjuje da sa teritorije jedne zemlje budu ugrozzena druga. Jedan americcki zvaniccnik koji je zzeleo da ostane anoniman, rekao je da SAD nisu od Azerbejdzzana trazzili nikakvu pomoch u vezi sa Iranom i da je Alijev "odgovorio na pitanje koje nije postavljeno".
Mnogi analiticcari smatraju da Bussov poziv Alijevu, i pored kritika sa Zapada njegove nedemokratske vladavine, predstavlja znak da Vassington zzeli njegovu podrssku u sporu s Teheranom oko spornog
iranskog nuklearnog programa.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG