Dostupni linkovi

SOFIJA


Iran se najverovatnije necce povinovati zahtevu Saveta bezbednosti da okoncca proces obogaccivanja uranijuma, i svetska organizacija mora biti spremna na odluccnu akciju u cilju occuvanja svog kredibiliteta, izjavila je americcki drzzavni sekretar Kondoliza Rajs ( Condoleeza Rice), na samitu NATO-a u Sofiji.
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedzad je ranije danas rekao da Teheran, u okviru nuklearnih istrazivanja, nece prestati da obogacuje uranijum. "Iranski narod ovladao je ovim procesom oslanjajuci se na znanje i sposobnosti svojih mladih. Niko nam sa strane nije u tome pomogao i niko nam to ne moze oduzeti."
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija dao je vlastima u Tehreanu rok da do petka da prekinu ovaj tehnoloski postupak kojim se moze proizvesti gorivo za nuklearno oruzje.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG