Dostupni linkovi

PODGORICA


Miroslav Lajčak, izaslanik Evropske unije za referendum o državnom statusu Crne Gore poručio je danas u Podgorici i političkim čelnicima bloka za nezavisnu Crnu Goru i bloka za zajednicu Crne Gore sa Srbijom Milu Đukanoviću i Predragu Bulatoviću da je Evropska unija zabrinuta referendumskom atmosferom u Crnoj Gori.
"Zamolio sa ih da vode pozitivnu kampanju. Svi imaju prava da koriste svoja politička sredstva. Ako imaju neke probleme postoje nadležni organi, referendumska komisija, međunarodni posmatrači nadležni za njihovo rešavanje", rekao je ambasador Lajčak.
Vlada Crne Gore je objavila da je premijer Đukanović na sastanku sa ambasadorom Lajčakom "izrazio spremnost za punu političku fleksibilnost u (referendumskom) procesu, do granice koja ne ugrožava pravni poredak Crne Gore".
Od popodne zaseda Republička referendumska komisija budući da su se u nju vratili predstavnici unionističkih stranaka koji su komisiju napustili juče nakon što je bio priveden jedan njihov predstavnik u Komisiji pod sumnjom da je falisifikovao isprave potrebne za upis građana u birački spisak.
XS
SM
MD
LG