Dostupni linkovi

BEOGRAD


U potrazi za haškim optuženikom, odbjeglim generalom Ratkom Mladićem, došlo je do pomaka, izjavio je ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić za novosadski "Dnevnik". Ljajić je kazao da treba vidjeti kako će se dalje razvijati operativne akcije koje se poduzimaju, odnosno hoće li ta saznanja zaista dovesti do Ratka Mladića", ali ne bi bilo dobro da se "prekorači" kraj travnja, rok za Mladićevo izručenje, istaknuo je ministar Ljajić.

PODGORICA
Odvjetnik Nikola Medojević kojeg je policija osumnjičila za falsificiranje osobnih isprava i protuzakonito upisivanje gradjana u birački spisak, pušten je iz pritvora nakon saslusanja pred istraznim sucom. Zbog hapšenja advokata Medojevića, predsjednik Republičke referendumske komisije František Lipka priopćio je danas da je to tijelo privremeno obustavilo . Zbog hapšenja Medojevića blok za zajedničku državu povukao je svoje predstavnike iz Republičke referendumske komisije i pozvao Evropsku uniju da riješi ovaj problem.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG