Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BEOGRAD


Jovo Ćuruvija, brat ubijenog beogradskog novinara Slavka Ćuruvije, izjavio je danas da je taj zločin još uvijek neriješen jer nema političke volje vlasti i jer nisu otvoreni arhivi i dosjei službi sigurnosti.
Novinarska udruženja u Srbiji takodjer od vlasti traže da se razrješi ubojstvo i kazne nalogodavci i izvršitelji. Ćuruvija je ubijen ispred svoga stana u središtu Beograda prije sedam godina.

KABUL
U raketnom napadu na jednu školu u istočnom Avganistanu poginulo je šest učenika, a najmanje 15 ih je ranjeno – priopćila je lokalna policija. Djeca, od sedam do deset godina, bila su u dvorištu džamije u Asadabadu, glavnom gradu provincije Kunar, 200 kilometara sjeveroistočno od Kabula - precizirao je zamjenik šefa lokalne policije Mohamad Hasan Farahi. On je dodao da su povrijeđena djeca prebačena u bolnicu međunarodnih vojnih snaga, a za napad je optužio `neprijatelje Afganistana`, misleći na militante bivšeg talibanskog režima.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG