Dostupni linkovi

SARAJEVO


Direktorka Fonda za humanitarno pravo Natasa Kandich proglassena je u Sarajevu poccasnim gradjaninom tog grada.
Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, u Narodnom pozorisstu u Sarajevu odrzzana je sveccana sednica Gradskog vecha, na kojoj je gradonaccelnica Semiha Borovac uruccila ovo priznanje Natassi Kandich.
Inicijativu za proglassenje Natasse Kandich za poccasnog gradjanina pokrenuo je u septembru prossle godine vechnik Opsstinskog vecha Centar u Sarajevu Izudin Filipovich. On je naveo da je "tokom rata u BiH Kandich, sigurno ne sama i ne jedina, ali svakako jedna od usamnjenijih dizala svoj glas u nastojanju da zaustavi krvoproliche neduzznih gradjana BiH".
Sednici su prisustvovali visoki predstavnik u BiH Kristijan SSvarc SSiling (Christian Schwarz-Schilling), predstavnici diplomatskog kora u BiH, Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo, grada Dubrovnika.

SEUL
Predsednici Hrvatske i Juzne Koreje, Stjepan Mesic i Roh Mu-Hjun dogovorili su u Seulu da se prosiri ekonomsku i politicku saradnju dveju zemalja. Predsednici Roh i Mesic prvi put su se sastali otkako su Juzna Koreja i Hrvatska 1992. godine uspostavile diplomatske odnose. Hrvatski predsednik je takodjer pozvao juznokorejske kompanije da uccestvuju u gradjevinskim projektima u Hrvatskoj.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG