Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatska mora da ulozzi visse napora u procesuiranju osumnjiccenih za ratne zloccine i povratka srpskih izbeglica, pre pristupanja Evropskoj uniji, rekao je za Rojter ssef misije OEBS-a u Hrvatskoj Horhe Fuentes (Jorge). "U pogledu ljudskih prava i gradjanskog drusstva, Hrvatska joss uvek nije spremna da postane cclan Evropske unije, ali biche kroz ccetiri godine", rekao je Fuentes.
On je ocenio da bi problem izbeglica, ako Hrvatska pristupi EU 2010. godine, ssto je ocenio realnim, do tada morao biti ressen, pozivajucci hrvatske vlasti da unaprede toleranciju i pomirenje u drusstvu. "Deset godina nakon rata, (etniccki motivisani) incidenti se i dalje dessavaju, a poccinioci retko kad bivaju nadjeni. To mora biti resseno", naglasio je ssef misije OEBS u Hrvatskoj.
Rojters navodi da se, prema podacima OEBS-a, u Hrvatsku vratilo oko 120.000 od oko 350.000 Srba koji su napustili zemlju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG