Dostupni linkovi

LONDON


Palestinski premijer Ismail Hanijah izjavio je da su Palestinci zamoreni od "rasisticckog pristupa Zapada" bliskoistoccnom konfliktu. U autorskom tekstu koji u petak objavljuje britanski "Gardijan", ssef palestinske vlade navodi da izraelska jednostranost vodi ka konfliktu i pita se "kako zapadne politiccare nije sramota zbog skandalozne politike dvostrukih arssina".
Zahtevi koje je Zapad postavio Hamasu, nisu postavljeni i Izraelcima na izborima odrzzanim u utorak, na kojima je pobedila partija centra Kadima privremenog premijera Ehuda Olmerta, cciji je "unilateralizam recept za konflikt", smatra Hanijah, dodajucci da problem na Bliskom istoku ne predstavlja neka od palestinskih organziacija, vech "uskrachivanje elementarnih prava" Palestincima.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG