Dostupni linkovi

PODGORICA


U Crnu Goru che iduche sedmice stichi 20 posmatracca Biroa za demokratiju i ljudska prava (ODIHR) koji che pratiti ceo tok refendumskog procesa, najavio je ssef Posmatraccke misije ODIHR-a Jirgen Grunet.
U razgovoru sa predsednikom Skupsstine Crne Gore Rankom Krivokapihem, Grunet je, kako je saopssteno, rekao da che u toku same referendumske kampanje o tim aktivnostima biti objavljeno "nekoliko izvesstaja", koji che pomochi predstavnicima dve referendumske opcije da "svoju kampanju prilagode evropskim standardima".
Krivokapich je Gruneta obavestio da blok za zajedniccku drzzavu "nastavlja svoju politiku protiv odrzzavanja referenduma" i da za to "occigledno, ima jaku podrssku iz Beograda".
Danassnjom posetom Gruneta OEBS zapoccinje posmatraccku misiju referendumskog procesa u Crnoj Gori.
Za dan referenduma, OEBS i njegov biro za demokratske institucije su od zemalja cclanica te organizacije trazzili da im se "stavi na raspolaganje" joss 200 posmatracca koji che nadgledati glasanje.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG