Dostupni linkovi

PARIZ


Najmanje jedna osoba je poginula, a nekoliko ih je ranjeno u eksploziji koja je razorila istraživački kemijski centar na sveučilštu u Miluzu, na istoku Francuske. Nakon eksplozije izbio je požar. Vatrogasci tvrde da je požar izbio u prozemlju zgrade i pokušavaju ga ugasiti.

TOKIO
Sud u Japanu odlučio je zatvoriti drugi po veličini nuklearni reaktor u toj zemlji zbog opasnosti od radioktivnog curenja u slučaju potresa, prenijeli su japanski mediji, ukazavši da je riječ o prvoj takvoj odluci pravosuđa te zemlje.
Sud u okrugu Kanazavi, na sjeverozapadu Japana, donio je ovakvu odluku zbog opasnosti od radijacije u slučaju potresa u oblasti poznatoj po tektonskim poremećajima.

PNOM PEN
U Kambodži je od ptičije gripe umrla jedna trogodišnja djevojčica, što je u posljednjih godinu dana prvi smrtni slučaj ove bolesti u ovoj siromašnoj azijskoj zemlji, priopćila je danas Svjetska zdravstvena organizacija. Djevojčica je bila u kontaktu sa zaraženim pilićima, i preminula je prije tri dana.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG