Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Srpski cclan Predsednisstva BiH Borislav Paravac izjavio je danas da che sudski epilog tuzzbe BiH protiv Srbije i Crne Gore (SCG) pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu, bez obzira kakav bio, zakomplikovati odnose unutar BiH, ali i njne odnose sa susednim zemljama.
Obrachajuchi se poslanicima u parlamentu Republike Srpske (RS) povodom tuzzbe BiH protiv SCG, on je rekao da je podnossenjem ove tuzzbe grubo prekrssen Ustav BiH, isticcuchi da je tuzzba nelegalna i nelegitimna, jer to "nije tuzzba BiH, vech jednog njenog dela i jednog naroda".
Paravac je pre nekoliko dana inicirao usvajanje deklaracije o potrebi diplomatskog ressenja ovog spora, koju su potpisali svi srpski predstavnici u zajednicckim institucijama BiH. Occekuje se da ovaj dokument usvoji i Skupsstina Republike Srpske.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG