Dostupni linkovi

BEOGRAD / MOSKVA / HAG


Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije i nekadašnje SR Jugoslavije, optuženik Haškog tribunala za ratne zločine biće sahranjen u Beogradu, objavio je u utorak uveče potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milorad Vučelić.
"Slobodan Milošević definitivno će biti sahranjen u Srbiji, kako i dolikuje predsedniku Srbije i Jugoslavije i Socijalističke partije Srbije. Odbor za doček će dočekati telo Slobodna Miloševića na aerodromu, a građane ćemo naknadno obavestiti o komemoraciji, mestu gđe će telo biti izloženo i o sahrani", rekao je Vučelić državnoj televiziji Srbije.
Sergej Baburin, potpredsednik Donjeg doma ruskog parlamenta - Dume je izjavio jutros da se Miloševićeva supruga Mirjana Marković saglasila sa tim da njen muž bude sahranjen u Beogradu, ali da je izjavila da ona neće prisustvovati sahrani jer smatra nedovoljnima bezbednosne garancije koje je dobila od vlasti Srbije.
Radiju Slobodna Evropa je rečeno u sedištu Jugoslovenske levice – stranke Mirjane Marković, da ona neće prisustvovati sahrani jer je vlasti nisu abolirale ili oslobodile krivičnog gonjenja već su samo ukinuli poternicu koja je na snazi protiv nje.
Posmrtni ostaci Slobodana Miloševića trebalo bi da budu prevezeni u Beograd popodne.
Milošević je nađen mrtav u subotu, 11. marta u svom krevetu u pritvoru Haškog tribunala. Obdukcijom je utvrđeno da je umro od infarkta. Rezultati toksikološke analize uzoraka njegovih krvi i tkiva još nisu objavljeni.
XS
SM
MD
LG