Dostupni linkovi

DAN HAAG/MOSKVA


Sin Slobodana Miloševića, Marko, stigao je u Den Haag kako bi preuzeo očevo tijelo. Pri dolasku je izjavio da je njegov otac ubijen i dodao kako bi trebao biti sahranjen u Beogradu, ali da za to postoje mnoge prepreke, te " da nije u mogućnosti bilo što više reći".
Danas je brat bivšeg jugoslovenskog predsjednika, Borislav Milošević, rekao da postoje šanse da Slobodan Milošević bude sahranjen u Moskvi.

BEOGRAD
Okružni sud u Beogradu danas je prihvatio jamstvo od 15 tisuća eura da Mirjana Marković ostane na slobodi, odnosno da ne bude privedena po rješenju o odredjivanju pritvora i raspisanoj potjernici. To otvara mogućnost da se Mirjana Marković vrati u Srbiju kako bi prisustvovala sahrani svoga supruga. Optužnica protiv Mirjane Marković medjutim takodje ostaje na snazi. Optužena je za nezakonito posredovanje u dodjeljivanju stana dadilji svoga unuka i za njom je raspisana Interpolova tjeralica , jer se nije pojavljivala na suđenju.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG