Dostupni linkovi

HAG/ BEOGRAD


Slobodan Milossevicc bicce sahranjen u Beogradu po zzelji porodice, izjavio je njegov sin Marko. "On je bio lider Srbije i Jugoslavije i bez ikakve diskusije njegovo mesto je u glavnom gradu," rekao je Marko Milossevicc ruskoj ORT drzzavnoj televiziji. On je medjutim ostavio moguccnost da njegov otac bude privremeno sahranjen u Moskvi, ako beogradske vlasti ne budu garantovale Milossevicevoj supruzi Mirjani Markovicc da necce biti uhapssena. "Izgubio sam oca, ne bih zzeleo da ostanem i bez majke" izjavio je Marko Milossevicc.
Milosseviccev advokat Zdenko Tomanovicc obavestio je medjuvremenu o tome Vladu Srbije o zahtevu porodice da Milossevich bude sahranjen uz drzzavne poccasti. Posmrtne ostatke preuzecce Milosseviccev sin Marko u toku dana ili sutra.
Holandska ambasada u Moskvi mu je danas popodne odobrila vizu, kao i i ccetvorici ruskih lekara, koji che u Hagu pregledati Milossevichevo telo.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG