Dostupni linkovi

MOSKVA/HAG


Rusija ne veruje u potpunosti rezultatima autopsije Milosseviccevog tela, izjavio je ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i zzeli da possalje lekari iz Moskve koji bi ponovo izvrssili obdukciju. On je kazao da je Rusija uznemirena zbog odbijanja Hasskog tribunala da dozvoli Milosseviccu leccenje u Moskvi. "Ako se nama nije verovalo, onda i mi imamo pravo da sumnjano u one koji su izvrssili autopsiju", izjaivo je Lavrov.
Hasski tribunal je saopsstio u nedelju vecce da je obdukcija pokazala da je Milossevich umro od "infarkta miokarda" kao posledica njegova dva ranija srccana oboljenja
Nacionalni savet SCG za saradnju sa Medjunarodnim tribunalom saopsstio je u nedelju vecce u Hagu da je po missljenju eksperata iz Srbije, koji su neposredno nadzirali obdukciju, "ceo postpupak obavljen veoma profesionalno".
Obdukciju tela Slobodana Milossevich su obavili dva sudska patologa i jedan neuro-patolog iz Holandije, dok su ccitavu proceduru nadgledali patolog iz Belgije i dva eksperta sa Vojno-medicinske akademije u Beogradu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG