Dostupni linkovi

HAG


Izjassnjavanje o krivici bivsseg ssefa Slluzzbe drzzavne bezbednosti (SDB) Srbije Jovice Stanissicha i njegovog pomochnika Franka Simatovicha za streljanje bossnjacckih zarobljenika iz Srebrenice odlozzeno je danas pred Hasskim tribunalom.
Stanissich i Simatovich optuzzeni su za zloccine protiv ccoveccnosti u Hrvatskoj i BiH 1991-95, a optuzznica im je nedavno prossirena tacckom koja im na teret stavlja streljanje ssestorice srebrenicckih Muslimana koje su 16. jula 1995. godine poccinili pripadnici paravojne jedinice "SSkorpioni".
Stanissich i Simatovich su na privremenoj slobodi u Beogradu i trebalo je da se izjasne video vezom.
Stanissichev holandski advokat Hert-Jan Knops (Gert Knoops) nedavno je podneo zahtev da postupak protiv Stanissicha bude obustavljen zato ssto on zbog bolesti nije sposoban da mu bude sudjeno.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG