Dostupni linkovi

HAG


Glavna tuziteljica Haskog tribunala, Carla del Ponte, izrazila je danas razocaranje sto sudjenje Slobodanu Milosevicu nece biti okoncano i naglasila da sada vise nego ikada ocekuje od Srbije da izruci Ratka Mladica i Radovana Karadzica:
"Velika je steta za pravdu sto sudjenje nece biti okoncano i presuda izrecena. No, i drugi visoki duznosnici terete se za iste zlocine za koje je i Milosevic bio optuzen. Ipak, najtrazeniji optuzenici su jos uvijek na slobodi. Sada vise nego ikada ocekujem od Srbije da konacno uhapsi Ratka Mladica i Radovana Karadzica, te da ih sto je prije moguce izruci u Hag. Smrt Slobodana Milosevica ucinila je jos vazanjim da oni budu privedeni pravdi", izjavila je Carla del Ponte, te odgovorila na pitanja novinara moze li odbaciti glasine da Milosevic nije umro prirodnom smrcu:
"Mislim da moramo pricekati rezultate obdukcije koja je pocela danas. Dok precizno ne utvrdimo cinjenice i ne dobijemo rezultat – price o navodnom trovanju su samo glasine, a glasine ne komentiram," izjavila je Carla del Ponte.
Prije zavrsetka konferencije za novinare glavna je tuziteljica podsjetila na trecu godisnjicu smrti premijera Srbije, Zorana Djindjica:
"Zelim se u ovom trenutku prisjetiti Zorana Djindjica koji je na danasnji dan, prije tri godine, ubijen u Beogradu. On je covjek koji je imao hrabrosti izruciti Slobodana Milosevica u Hag kako bi se suocio s pravdom", rekla je Carla del Ponte.
XS
SM
MD
LG