Dostupni linkovi

SALCBURG


Smrt Slobodana Miloševića ne menja ništa u pogledu obaveze Srbije da se suoči s prošlošću koje je Milošević bio deo, izjavila je u subotu u Salzburgu Ursula Plasnik (Plassnik).
"Smrt svakog ljudskog bića, sama po sebi je tužna. U političkom smislu, ovo ni na koji način ne menja niti utiče na potrebu da se region i Beograd pomire sa zaostavštinom iz prošlosti, zaostavštinom čiji je deo bio i Slobodan Milošević", rekla je ministar Plasnik na konferenciji za medije u Salcburgu u trenutku kada se salom proširila vest o Miloševićevoj smrti.
Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković je izjavio u Salcburgu da mu je žao što Slobodanu Miloševiću nije suđeno u Srbiji.
"Milošević je organizovao mnogo, mnogo ubistava ljudi iz moje stranke, iz moje porodice. On je naredio nekoliko puta napade i na moj život. Šta da kažem? Žao mi je što mu je suđeno u Hagu, a ne u Beogradu za sve ono što je učinio našem narodu", rekao je ministar Drašković.
Ministarski savet Evropske unije je izdao saopštenje u kojem stoji da je otišao sa scene "jedan od glavnih aktera, ako ne i glavni akter balkanskih ratova".
XS
SM
MD
LG