Dostupni linkovi

SALCBURG


SSef diplomatije Velike Britanije Dzzek Stro (Jack Straw) ocenio je kao "gotovo neizbezzan" proces priblizzavanja Kosova nezavisnosti i Srbija bi trebalo da prihvati tu "realnost". "Svi se slazzu da situacija od pre 1999. nije odrzziva osnova za buduchnost," kazao je Stro na marginama dvodnevnog neformalnog sastanka ssefova diplomatija zemalja cclanica EU u Salcburgu. On je istakao da je EU svesna "zabrinutosti srpske vlade zbog moguche nezavisnosti", ali da postoji "stvarnost koju che srpsko stanovnisstvo na kraju morati da prihvati, a to je da je velika vechina stanovnika Kosova za nezavisnost".
Kako ocenjuju svetske agencija, ovo je do sada najjasnija izjava nekog visokog zapadnog zvaniccnika da che podrzzati neki oblik nezavisnosti Kosova.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG