Dostupni linkovi

ANKARA


Tri osobe su poginule, a 16 je povredjeno u napadu bombassa samoubice u gradu Vanu, na istoku Turske u blizini granice sa Iranom. Sedmoro ranjenih je u kriticcnom stanju.
Lokalne snage bezbednosti su saopsstile da je vozilo eksplodiralo u blizini sedissta gradonaccelnika, ali turski mediji javljaju da je zabranjena Kurdska Radniccka partija koja se zalazze za autonomiju Kurda, u poslednje vreme sve aktivnija. U ovom gradu inacce kurdsko stanovnisstvo je veccinsko. U Barsi, na jugozapadu Turske protekle noci uhapsen komandant policijskih snaga Ajdin Jesil, kao i joss nekolicina njegovih saradnika. Oni se sumnjice da su nesto formirali teroristicku grupu koja je pruzala pomoc i utociste teroristima Kurdske radnicke stranke.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG