Dostupni linkovi

BAGDAD


Dve osobe su poginule, a 14 ranjeno u eksploziji automobila bombe u prometnoj ulici ispred jedne od glavnih bolnica u Bagdadu. Policija je saopsstila da je meta bombe, postavljene ispred bolnice Jarmuk, bila iraccka vojna patrola. ZZrtve ranije eksplozije u bagdadskom predgradju Amarija primljene su u Jarmuk. SSest osoba je poginulo u toj eksploziji, uglavnom gradjevinski radnici i studenti.
Istovremeno, americka vojska saopstila je da su u provinciji Anbar u sporadicnoj razmjeni vatre sa pobunjenicima prethodnih dana stradala dva njena pripadnika.
Agencije prenose da jos nije poznata sudbina oko 50 otetih radnika u jednoj firmi za obezbedenje u Bagdadu. Kako javljaju svetske agencije, grupa obuccena u policijske uniforme kidnapovala je pripadnike privatnog obezbedjenja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG