Dostupni linkovi

BEOGRAD


Nevladina organizacija Fond za humanitarno pravo (FHP) ocenila je da su u dosadassnjem postupku protiv vladike vranjskog Pahomija "prekrssene neke medjunarodne konvencije, pre svega o pravima deteta, cciji je potpisnik Srbija i Crna Gora". Fond podsecca da su osstecheni deccaci tokom sudskog procesa saslussavani "ccak ccetiri puta".
FHP je dodao da drzzavni organi "nisu uccinili nissta da sprecce objavljivanje izjave branilaca okrivljenog vladike da se u ovom sluccaju radi o delovanju albanskih i makedonskih tajnih sluzzbi".
FHP je ocenio da je "veza izmedju vladike vranjskog Pahomija i delegacije Republike Srbije za pregovore o buduchem statusu Kosova nesumnjiva", postavljajucci pitanje da li je krssenje svih odredbi sluccajno ili "potreba da se pokazze da su u Srbiji svesstenici optuzzeni za seksualno zlostavljanje iznad i izvan zakona".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG