Dostupni linkovi

U policijskoj raciji razbijen narko lanac


U akciji Kriminalističke policije na području grada Banje Luke, koja još traje, za sada je uhapšeno 16 lica zbog sumnje da se bave proizvodnjom i prometom opojnih droga. Do sada je zaplijenjeno i oko 300 grama heroina u vrećicama, te manje količine droge pripremljene za uličnu prodaju, vrijednosti oko 20.000 maraka, kazao je načelnik Sektora banjalučke krim-policije Gojko Vasić:

“Sve dok ne okončamo ove naše aktivnosti tokom dana, dok lica ne predamo tužilaštvu i ne budemo saznali ko će od njih ostati u pritvoru, ne možemo vam davati šire informacije - i to vam je svima jasno. Radi se o dvije organizovane grupe, koje smo zbog efikasnijeg rada i vođenja istrage istovremeno lišili slobode.”

U okviru akcije očekuje se i hapšenje još tri do četiri osobe, kaže Vasić i dodaje da su te dvije grupe operisale samo na području Banje Luke:

“U ovoj grupi nema pripadnika policije, mislim da nema nijedan maloljetnik do sada priveden, da su sve lica punoljetna i najstariji ima oko 55 godina. Među licima koja su uhapšena nalaze se i neka lica koja su se trenutno nalazila na dopustu, odnosno koja su bila puštena iz KPZ-a, a u KPZ-u su se nalazila po osnovu izdržavanja kazne za krivično djelo za koje se i sada terete.”

Priprema za ovu akciju hapšenja trajala je punih šest mjeseci. U policiji tvrde da su uhapsili vođe obje grupe i dodaju da će nakon kriminalističke obrade biti ozvaničena imena onih koji ostanu u pritvoru. S obzirom na današnji datum (8.mart), valja napomenuti da se među uhapšenima nalaze i tri dame.
XS
SM
MD
LG