Dostupni linkovi

NEW YORK


Specijalni izaslanik glavnoga tajnika UN za pregovore o budućem statusu Kosova Marti Ahtisari izvjestit će danas Vijeće sigurnosti UN-a o dosadašnjem napretku u pregovaračkom procesu o Kosovu, kao i o rezultatima nedavnog posjeta Beogradu i Prištini. Sinoć je razgovarao s glavnim tajnikom UN Kofijen Anannom, no detalji razgovora nisu objavljeni. Ahtisari sutra putuje u Washington, gdje će o rješavanju statusa Kosova razgovarati sa predstavnicima američke adminsitracije , Medjunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

PRIŠTINA
Sjednica Skupštine Kosova najverovatnije će se održati u petak, kako bi se glasalo za novu vladu Kosova čiji je mandatar Agim Čeku, te za smijenu predsjednika Skupštine Nedzata Dacija. Predsjedništvo Skupštine je zatražilo da predsjednik Kosova službeno uputi tom tijelu prijedlog novog mandatara za sastav vlade i imena članova novog kabineta. Daci je izjavio da neće podnijeti ostavku, te kazao da uživa povjerenje dvije trećne poslanika u parlamentu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG