Dostupni linkovi

ZENEVA


Struccnjaci Svetske zdravstvene organizacije razmtraju na sastanku u Zzenevi mere za spreccavanje sirenja virusa pticcjeg gripa. Margaret Ccen (Chan) vodja istrazzivacckog tima rekla je da je samo u Aziji 160 miliona zzivine uginulo od virusa ili preventivno ubijeno. Ona je istakla da za sada virus nije mutirao u oblik koji se lako prenosi na ljude, ali ih je dosada inficirano 174, od ccega je 94 umrlo. "I dalje postoje uslovi za ssirenje pandemije, i zaraza medju zzivnom je istorijski bez presedana. Kada zlokobni nepredvidljivi virus ima takve moguccnosti sirenja, moramo biti spremni na iznenadjenja", kazala je Ccen.
U medjuvremenu, ssef italijanske veterinarske sluzzbeVitorio Guberti (Vittorio Guberti) izjavio je za "Njujork Tajms" (The New York Times) da zdravstveni struccnjaci ne znaju apsolutno nista ssta cce se desiti sledecce u ssirenju pticcjeg gripa.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG