Dostupni linkovi

NIS


Sud u Nissu oslobodio je vladiku vranjskog Pahomija optuzzbi za pedofiliju. Predsednica sudskog vecha Katarina Randjelovich saopsstila je da "nije dokazano da je okrivljeni zloupotrebom sluzzbenog polozzaja izvssio kriviccno delo bludnih radnji. U trenutku navodnog izvrssenja kriviccnog dela bio je uraccunljiv, i recc je o ccoveku visokih moralnih vrednosti."
Vladika Pahomije nije se danas pojavio u sudu. Optuzznica ga je teretila da je zloupotrebom polozzaja vladike eparhije vranjske tokom izvrssio bludne radnje nad ccetvoricom deccaka koji su pomagali u crkvenim poslovima u toj eparihiji.
Advokat osstechenih deccaka Dragan Nikolich je ocenio da se pravosusdje u Srbiji sa ovom presudom "vratilo u mrak pre 2000. godine". Nikolich je naveo da je na taj naccin "poslata poruka svim pedofilima u Srbiji da ukoliko se nalaze na nekoj funkciji mogu slobodno seksulano da zlostavljaju sve podredjene ljude".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG