Dostupni linkovi

BECC


U Beccu je poccelo redovno martovsko zasedanje Saveta guvernera Medjunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) na kome che najvisse recci biti o daljim merama prema Iranu, koji odbija da obustavi svoj nuklearnim program.
Generalni direktor ove medunarodne agencije Mohamed el-Baradei izrazio je umereni optimizam da je uskoro mogucc sporazum imajucci u vidu nastojanja Moskve da ubedi Teheran da obogaccuje uranijum u Rusiji. Baradej je zatrazio od vlasti u Teheranu da preduzme mere za povratak poverenja. Americcki ambasador pri UN Dzzon Bolton upozorio je ranije da che Iran biti suocen sa "bolnim posledicama" ako nastavi obogachivanje urana i dodao da che Vassington iskoristiti "sva raspolozziva sredstva" kako bi neutralisao atomski projekat Teherana.
Dzavadi Vaedij (Javadi Vaeedi), zamenik ssefa iranske agencije za atomsku energiju da je neopoziva odluka njegove zemlje o istrazzivanju i razvoju nuklearnog programa. Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedzad upozorio je da cce u sluccaju daljeg pritiska na Teheran, ukljuccujucci i raspravu u Savetu Bezbednosti, to imati nesagledive posledice. Zvaniccnici u Teheranu isticcu da bi to moglo znacciti i napusstanje medjunarodnog ugovora o nesirenju nuklearnog oruzzja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG