Dostupni linkovi

BECC


Razgovori posredniccke trojke EU i vlasti u Teheranu o spornom iranskom nuklearnom programu zavrsseni su danas u Beccu bez rezultata. Iran je odbio da suspenduje sve aktivnosti na obogachivanju uranijuma, na ccemu su insistirali predstavnici Nemacke, Francuske i Velike Britanije. Visoki predstavnik Evrospke Unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana.
"Za nas je preduslov da bi se gradilo poverenje, da Iran odmah obustavi sve aktivnosti na obogaccivanju uranijuma, ukljuccujucci i u istrazzivaccke i razvojne svrhe", kazao je Solana.
Evropska Trojka je ipak izrazila nadu da cce Iran promeniti stav do ponedeljka za kada je zakazana sednica Saveta guvernera Medjunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), na kojoj cce direktor ove institucije Mohamed el Baradej podneti izvesstaj o Iranu, koji bi potom trebalo da bude prosledjen Savetu bezbednosti UN, ako Teheran i dalje bude odbijao da ispuni uslove medjunarodne zajednice.
Danasni sastanak u Beccu odrzzan je na inicijativu Irana.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG