Dostupni linkovi

VASSINGTON


SSef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen apelovao je na albanske politiccare na Kosovu da obrate pazznju na srpsku manjinu i ne dozvole njen masovni egzodus kada bude postignut sporazum o buduchem statusu pokrajine.
Danski diplomata je u intervjuu za Glas Amerike (VOA) podsetio na vreme kada je pre 10 godina bio u Sarajevu i kada su neposredno posle Dejtonskog sporazuma, hiljade Srba navodno poccele da napusstaju Sarajevo.
Sliccan egzodus, naveo je ssef UNMIK-a, dogodio se i u Prisstini juna 1999. kada su snage NATO ussle na Kosovo, po povlaccenju srpskih trupa. Administrator UN zamera albanskim politiccarima ssto ne ccine dovoljno
da pruzze sigurnost srpskoj manjini i napomenuo da je uznemirenost srpske manjine porasla posle nagovesstaja ambasada zapadnih zemalja da che ishod pregovora biti nezavisnost Kosova.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG