Dostupni linkovi

MOSKVA


Politički lider palestinskog militantnog pokreta Hamas Khaled Meshal rekao je po dolasku u Moskvu da priznanje Izraela necce biti tema sa ruskim domaccinima, dodajucci da je izraelska okupacija palestinskih zemalja glavna prepreka mirovnom procesu na Bliskom istoku. "Mi ccemo pazzljivo saslussati stav Rusije i precizirati nass. Problem nikada nije bio sa palestinskim narodom, vecc sa okupacijom. Mi zzelimo mir u regionu, ali on ne mozze biti ostvaren bez okonccanja okupacije i povratka palestinske zemlje i prava", kazao je Meshal. On je istakao da je za njegovu organizaciju veoma vazzna saradnja sa medjunarodnom zajednicom i poseta Rusiji, kao velikoj drzzavi, poccetak je tih kontakata
Delegacija Hamasa stigla je u Moskvu na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina, nakon izborne pobede ove organizacije na izborima u januaru. Putin je rekao da Moskva ne smatra Hamas za teroristiccku organizaciju i da bi njegova izolacija bila kontraproduktivna.
SAD i EU odbijaju kontakte sa Hamasom sve dok ne prizna Izrael i ne odrekne se oruzzane borbe.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG