Dostupni linkovi

PODGORICA


Skupsstina Crne Gore usvojila je u sredu vecce, posle visseccasovne debate, Predlog zakona o referendumu kojim se definisse naccin organizovanja referednuma o drzzavnom statusu. Za zakon koji predvidja da je za validnost referendumske odluke neophodna vechina od 55 odsto izasslih biracca, glasalo je 60 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijalisticcke narodne partije (SNP), Srpske narodne stranke (SNS), Narodne stranke (NS) Demokratske srpske stranke (DSS) i Demokratske unije Albanaca (DUA). Protiv su bili poslanici manje cclanice vladajuche koalicije Socijaldemokratske partije (SDP), Liberalne partije (LP), Gradjanske partije (GP) i Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DSCG).
Referendumsko pitanje che glasiti: "Zzelite li da Republika Crna Gora bude nezavisna drzzava sa punim medjunarodno-pravnim subjektivitetom" i to pitanje, u sluccaju negativnog stava gradjana, ne mozze biti ponovo postavljeno na referendumu u roku od tri godine. Skupsstina bi u ccetvrta trebalo da raspisse referendum, na predlog
predsednika Crne Gore Filipa Vujanovicha. Parlamentarne stranke ranije su postigle dogovor da se referendum
odrzzi 21. maja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG