Dostupni linkovi

KOSOVSKA MITROVICA


CClan beogradskog tima za pregovore o statusu Kosova Goran Bogdanovich kazao je da se radi o forsiranju radikalnih opcija kosovskih Albanaca na funkcijama privremenih institucija. "Eventualni izbor Ccekua, komandanta bivsse Oslobodilaccke vojske Kosova (OVK), navodi nas na zakljuccak da Albanci odustaju od kompromisa u pregovorima", rekao je Bogdanovich agenciji Beta i dodao da politiccke smene u Prisstini mogu da budu i provokacija kosovskih Srba.
Bogdanovich je istakao da kosovski Srbi sa Ccekuom veoma tessko mogu da razgovaraju, podsetivssi da se radi o osobi za kojom je Beogarad raspisao medjunarodnu poternicu zbog optuzzbi da je ccinio zlodela prema Srbima na Kosovu 1999. i 2000. godine.
Lider Srpskog pokreta otpora Momccilo Trajkovich ocenio je da su ostavka Kosumija i smena Dacija pokazatelji prestrojavanja unutar albanskog bloka i da tvrde struje u Demokratskom savezu Kosova i Alijansi za buduchnost Kosova nastoje da izvrsse pritisak na unutrassnjem i spoljnom planu.
Trajkovich smatra da smrchu bivsseg predsednika Kosova Ibrahima Rugove trvrde struje, koje su do sada bile u senci, izbijaju na povrssinu ssto che kako je rekao, otezzati situaciju na Kosovu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG