Dostupni linkovi

Vojska se neće mešati ako bude raspada


Enes HALILOVIC

Ministar Stanković je izneo i svoje viđenje podele vojske i vojne imovine, ako nakon referenduma Crna Gora proglasi nezavisnost. Na novinarsko pitanje kako će se podeliti vojska, ukoliko dođe do raspada Državne zajednice, ministar je odgovorio:

“Jednostavno i veoma lako. U Crnoj Gori, kao i što sami znate, postoji jedan korpus, postoji mornarica i iz tih struktura će Crna Gora najverovatnije formirati svoju vojsku. Srbija će iz postojećih struktura formirati svoju vojsku. Mi smo rekli da se ni na jedan način nećemo mešati u referendumsko pitanje Crne Gore, nećemo uticati niti uzimati učešća aktivnog u bilo kojem vidu koji se tiču referenduma.”

Predsednik opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin izjavio je da njegovo opredeljenje očuvanje Državne zajednice Srbije i Crne Gore:

“Kao što znate mi ovde, u ovom kraju u kojem živimo, mi građani Sandžaka smo tako, jedno prirodno vezivno tkivo, za očuvanja Državne zajednice. Nama odgovara državna zajednica. Ja to moram da kažem zbog svojih građana koji su me birali a kao što vidimo vojska se u to ne mješa u te stvari i to je jedan korektan odnos vojske.”

Ministar odbrane Zoran Stanković naglasio je da ovaj kraj treba da dobije aerodrom:

“I vojska u tome može da pomogne u jednoj znatnoj meri, bilo u saradnji sa susednom opštinom Berane koja poseduje određeni aerodrom, bilo da se aktivira aerodromska pista u Sjenici.”
XS
SM
MD
LG